Concurs de biciclete la Baile Felix – Thermal Cross in 30 noiembrie 2019

Asociația Sportiva Woodfellas vă invită la evenimentul Thermal Cross care se va tine in Baile Felix (in zona pistei de alergare) in data de 30 noiembrie 2019 – acesta este o etapa din Cupa Natională de Cyclocross Romania 2019.

Cyclocross-ul sau CX, este o ramura a curselor cicliste care se desfasoara toamna si iarna si consta in parcurgerea a mai multe ture pe un traseu specific relativ scurt (2,5 – 3,5km ) preponderent offroad, pe portiuni de iarba, trasee impadurite, cu scurte zone de dealuri abrupte, si obstacole. Având in vedere ca aceste curse se desfasoara toamna – iarna, este foarte probabil ca traseul sa fie plin de noroi, teren moale, sau chiar acoperit de zăpadă amestecată cu noroi.

Durata cursei este de aproximativ o ora, pe parcursul careia concurentii sunt nevoiti sa descalece si incalece bicicleta destul de des datorita obstacolelor care pot fi naturale, sau artificiale . Printre obstacolele naturale pot fi enumerate dealurile foarte abrupte, portiuni de viraje cu nisip sau zone de off-camber ( drum in panta laterala) , iar printre cele artificiale cele mai spectaculoase sunt barierele care au o inaltime intre 30-40cm si distanta intre ele de 4-6m pe care rideri le pot sari cu bicicleta printr-o tehnica speciala sau descalecand si purtand bicicleta pe umar peste obstacole dupa care incaleca lafel de rapid . Mai pot apărea si porțiuni de trepte, poduri .
Bicicletele folosite la cyclocross sunt asemănătoare cu bicicletele de sosea (cursierele) cu câteva modificări, in special cauciucurile sunt mai late specific offroad si la unele modele apar frânele pe disc.

In Romania cyclocrossul a fost promovat destul de recent, iar la noi in Oradea prima cursa a fost organizata de Mura Istvan sub denumirea Doja CX in 2016. Acum dupa 3 ani de absenta, impreuna cu Asociatia Sportiva Woodfellas debutam cu o noua cursa de ciclocros, inscrisa si in circuitul Cupei Nationale de Cyclocros si a Cyclocross Nation League, de data aceasta in padurea Baile Felix, unde dorim sa aducem elita riderilor de cyclocros din tara, dar si din tara invecinata Ungaria care are o traditie putin mai veche ca noi in aceasta disciplina sportiva.

Evenimentul sportiv contine pe langa cursa de cyclocross si o cursa pentru cei care detin o bicicleta mountainbike (MTB), dar si o cursa pentru copii intre 8-13 ani. Va asteptam sa va inscrieti online pana pe data de 27 noiembrie pe site-ul Asociatiei Sportive Woodfellas (www.woodfellas.ro) unde gasiti si detalii despre regulamentul competitiei.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri