Concurs de creaţie literară „Străbunii”, dedicat Centenarului Marii Uniri

Elevii de liceu din judeţul Bihor au şansa de a participa în perioada octombrie – noiembrie 2018 la Festivalul Concurs de creaţie literară Străbunii, dedicat Centenarului Marii Uniri. Acesta se adresează tuturor elevilor de liceu din judeţ, pe două niveluri de vârstă: elevi de clasele a IX-a şi a X-a, elevi de clasele a XI-a şi a XII-a.

Tema acestui concurs o reprezintă sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, care include promovarea ideii de unitate, a valorilor istorice, culturale, morale şi spirituale ale poporului român în context european. Pentru fiecare nivel de vârstă, concursul este organizat pe două secţiuni: poezie (cu rimă sau cu vers alb) eseu (maximum 2 pagini). Fiecare participant se poate înscrie cu cel mult trei poezii şi un eseu, cu sau fără profesor coordonator.

Se acceptă creaţii literare care în cursul anului au mai participat la concursuri similare. În colţul din dreapta-sus al paginii se vor trece următoarele date: numele şi prenumele elevului; clasa, liceul; numărul de telefon al elevului/părintelui; numele cadrului didactic îndrumător. Nu se percepe taxă de participare.

Textele se vor redacta în World 97-2003, Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice. Creaţiile se pot trimite până în data de 15 noiembrie 2018, pe adresa: proliricaoradea@gmail.com, sau mihaeladindelegan@yahoo.com

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri