Concurs de istorie locală pentru liceenii din 16 judeţe, printre care şi Bihorul

Liceenii bihoreni pasionaţi de istorie sunt invitaţi să participe la concursul de istorie locală “Spune povestea locului tău”, organizat de Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai, împreuna cu Asociația Studențească PhiloHistoRiSs.

Ajunsă la ediţia a IV-a, competiţia se va desfăşura în 11 şi 12 mai şi va avea două probe; prima constă în redactarea unei lucrări cu caracter științific pe o temă de istorie locală (la alegerea participanților; un eveniment, o personalitate), iar proba a doua presupune susținerea orală a lucrărilor selectate, la Facultatea de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca, în luna mai. Materialele cele mai bune vor fi premiate.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, în echipaje formate din două persoane, care studiază în licee din județele Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mureș, Sălaj, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Harghita, Sibiu, Brașov sau Covasna. Termenul limită pentru înscriere este 20 aprilie.

Distribuie informația
Alte știri