Concurs de poezie pentru elevii din Bihor: Viața prin ochi de poet

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, lansează elevilor din județul Bihor invitația de a participa la un concurs de poezii intitulat Viața prin ochi de poet.

În 15 ianuarie 2022 se aniversează 172 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, iar în 27 ianuarie se comemorează 103 ani de la moartea poetului Ady Endre, ambii fiind personalități care au influențat decisiv literaturile română și maghiară.

Concursul Viața prin ochi de poet își propune să stimuleze talentul literar al elevilor din județul Bihor, în condiții de deplină libertate de creație, cu explorarea unui orizont ideatic și emoțional propriu fiecărui autor.

Participarea la concurs presupune redactarea unei poezii (maximum două), pe o temă la alegere, în limba română sau maghiară, de către elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal, pe o foaie format A4, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând distanță. Creațiile literare vor fi trimise în format electronic, sub forma .doc/.docx, pe adresa de email pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, până la data de 15 ianuarie 2022. Vor fi descalificate creațiile literare care nu respectă criteriul originalității, precum și cele redactate fără diacritice.

În cadrul concursului, există două secțiuni:

1. Poezie în limba română, categoria 7 – 14 ani, respectiv 15 – 18 ani

2. Poezie în limba maghiară, categoria 7 – 14 ani, respectiv 15 – 18 ani.

Jurizarea va avea loc în perioada 17 – 21 ianuarie 2022, iar premierea celor mai bune creații literare va avea loc, în măsura situației impuse de starea de alertă, într-un cadru festiv, în data de data de 26 ianuarie 2022, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”, str. Iosif Vulcan, nr. 16, pentru secțiunea în limba română, și în data 27 ianuarie 2022, la Muzeul Memorial „Ady Endre”, Parcul Traian nr.1, pentru secțiunea în limba maghiară.

Vor fi acordate locurile 1, 2 și 3, pentru fiecare categorie, precum și un premiu special la fiecare secțiune.

Lucrările participanților vor fi transmise însoțite de următoarele date de identificare ale acestora: nume și prenume elev, titlul poeziei, profesor coordonator, unitatea de învățămînt, număr de telefon, adresă de e-mail.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/706101, Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții și responsabil de proiect.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri