Concurs de prevenire a bullying-ului în școli, lansat de polițiștii bihoreni

Foto: didacticus.com

La 30 ianuarie este marcată, anual, Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală. În acest context, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor demarează un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bihor.

Proiectul, care se desfășoară la nivel național, se adresează elevilor de gimnaziu și se va derula pe parcursul semestrului al doilea din anul școlar 2021 – 2022. Printre principalele obiective urmărite de polițiștii bihoreni și partenerii de program se regăsesc identificarea formelor de agresiune întâlnite în școli, de la violență verbală, la îmbrânceli, injurii sau intimidări. Totodată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară urmăresc în cadrul proiectului conturarea unor tipare comportamentale pozitive, prosociale, dar și cunoașterea sensului valorilor sinceritate, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare.

De asemenea, proiectul vizează creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor, prin toleranță, înțelegere și respect.

În acest context, la 30 ianuarie a.c., chiar de Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, polițiștii bihoreni și partenerii de program lansează un concurs pe tema ,,Prevenirea violenței psihologice (bullying)”.

În cadrul concursului, elevii din unitățile de învățământ participante vor crea afișe sau postere cu mesaje pe teme de prevenire a violenței în orice formă a sa și vor realiza clipuri video prin care să transmită mesaje anti-bullying.

La nivelul județului va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de către reprezentanții instituțiilor partenere.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri