Concurs internațional de robotică la Universitatea Oradea

Universitatea din Oradea va organiza din nou Concursul Internaţional Robotics Championship. În ultimii doi ani evenimentul nu a avut loc din cauza pandemiei. Organizat de Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, ediţia din 2022 e programată în perioada 28 – 30 aprilie.

La concurs, ajuns la ediţia a zecea, înscrierile se pot face până în data de 18 aprilie, fie individual, fie în echipe de până la 5 membri, din toată ţara sau din străinătate.

Cei pasionaţi de robotică pot alege să concureze la una sau mai multe din cele 14 categorii ale competiţiei, în ediţia din acest an fiind organizate şi probe noi, precum Humanoid Sumo. Există şi probe pe diferite categorii de vârstă, menţionate în regulament.

La fiecare categorie se vor acorda premiile I, II şi III, care constau în echipamente electronice, valoarea totală a acestora, asigurată de mai mulţi sponsori, ridicându-se la câteva mii de euro.

Concursul Robotics Championship a luat naştere, în anul 2010, ca o iniţiativă a studenţilor şi profesorilor Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică (IMT) a Universităţii din Oradea, departamentul de Mecatronică şi Robotică, din dorinţa de a dezvolta abilităţile practice de programare şi proiectare în domeniul roboticii. Prin organizarea acestui concurs se mai doreşte deschiderea unor colaborări internaţionale între studenţi şi companii, în vederea asigurării dezvoltării noii generaţii de ingineri, programatori şi proiectanţi. 

Echipa Universităţii din Oradea, formată exclusiv din voluntari, a organizat, ca etapă premergătoare a concursului propriu-zis, şi nouă workshopuri tematice gratuite pentru 180 de liceeni şi elevi pasionaţi de robotică, dar şi pentru tinerii curioşi, care nu s-au mai întâlnit cu acest domeniu. 

Distribuie informația
Alte știri