Concurs județean de poezie „Viața prin ochi de poet”, cu tema „Mama – centrul universului meu”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, concursul județean de poezie „Viața prin ochi de poet”, ediția a III-a, înscris în Calendarul activităților educative județene.

Ediția din acest an le oferă elevilor, indiferent de vârstă, posibilitatea de a redacta poezii în limbile română, maghiară și engleză. Astfel, pentru a putea participa la concurs, elevii trebuie să redacteze o poezie (maximum două) pe tema „Mama – centrul universului meu”. Creațiile literare înscrise în competiție vor fi redactate pe o foaie format A4, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând distanță și se vor trimite în format electronic, sub forma doc/docx, pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, în perioada 13 martie – 26 aprilie 2024. Vor intra în competiție doar poeziile care respectă principiul originalității, tematica propusă, vor fi redactate cu diacritice și vor fi însoțite de formularul de înscriere în concurs completat cu toate informațiile necesare.

Se vor acorda premiile I, II, III și un premiu special pentru fiecare secțiune a concursului (Poezie în limba română, Poezie în limba maghiară și Poezie în limba engleză), pentru ciclurile primar, gimnazial, respectiv liceal.

Premierea celor mai bune lucrări va avea loc în perioada 20 – 24 mai 2024.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0742/054686 (Lavinia Ungureanu, muzeograf Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal și responsabil de proiect); 0771/149251 (Florina Polasec, profesor metodist CCD Bihor).

Distribuie informația
Alte știri