Concurs Național de Ecologie și Protecția Mediului – „Floare de Lotus”, la o nouă ediție

Timp de patru zile, Bihorul găzduiește cea de-a XVII-a ediție a concursului național de ecologie, ecoturism și protecția mediului: „Floare de lotus”. Activitățile vor avea loc la Vila Sântana din Sânmartin.

Vineri, 23 iunie, după festivitatea de deschidere, elevii și profesorii însoțitori vor participa la “Atelierului Verde”, în cadrul căruia vor învăța cum să metamorfozeze deșeuri și să realizeze diverse lucruri utile. În cea de-a doua parte a zilei se va face o drumeție la Avenul de la Betfia. Formațiunea carstică va fi prezentată elevilor de Erika Posmoșanu – muzeolog la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Pentru observarea efectelor negative ale activităților antropice asupra mediului, elevii se vor deplasa la rezervaţia naturală ,,Pârâul Peţea” din Băile 1 Mai. Cu ajutorul unui specialist, Eli Mircescu, de la Ecotop Oradea, elevii vor identifica unele specii de plante, printre care și cele ocrotite de lege.

Sâmbătă, participanții vor vizita Peștera Urșilor și Muzeul Etnografic din Chișcău, dar și obiective turistice din Buntești. 80 de elevi și profesori din 14 județe ale țării vor participa la ediţia curentă a concursului „Floare de Lotus”, prin care se încearcă conștientizarea tinerilor privind protejarea mediului, stimularea creativității și implicarea acestora în activități sportive în natură și de ecologizare.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri