Concurs regional de prevenire, sub genericul „Şcoala fără violenţă”, la Oradea

Sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 09.30, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Municipiul Oradea se va desfășura etapa regională a concursului cu tematică preventivă „Şcoala fără violenţă”, adresat elevilor de liceu, organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” și ai Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Municipiul Oradea.

Competiţia este înscrisă în Calendarul activităţilor educative interjudeţene şi regionale al Ministerului Educaţiei Naţionale. Prin intermediul acestui proiect educaţional, organizatorii şi-au propus să sporească nivelul de siguranţă a elevilor în spaţiul public şi privat, provocându-i să înveţe în mod creativ.

În competiție vor fi angrenați peste 80 de elevi și profesori din șase județe din nord – vestul țării, respectiv din Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Arad și Hunedoara. Participanții, constituiți în echipaje a câte maxim șase elevi, vor avea de parcurs două probe: realizarea unei scenete pe teme de prevenire a violenței în școală, în familie sau pe stradă și susținerea unei probe de teorie, cu întrebări din domeniul juridic. Câștigătorii vor fi răsplătiți de organizatori cu cupe personalizate, diplome și premii.

Distribuie informația
Alte știri