Concursul „Mesajul meu antiviolență”: „Fii mare când ești mic, ca să nu fii mic, când ești mare!”

Peste 200 de elevi și profesori organizaţi în 23 de echipaje din cadrul unor instituţii de învăţământ gimnaziale din Judeţul Bihor au concurat pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.

Ca în fiecare an, tinerii au avut libertatea de a alege mesajele preventive și forma în care le transmit. Combinând educația cu arta teatrală, copiii au regizat scenetele și au fost, în același timp, și actori în propriile piese.

În urma parcurgerii probelor din concurs, premiul I a revenit echipajului format din elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Săliște de Vașcău, locul al – II – lea a fost adjudecat de echipa Școlii Gimnaziale „Nicolae Bogdan” Vașcău, iar echipajul de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din municipiul Oradea s-a clasat pe locul al III-lea. De asemenea, a fost acordată şi o mențiune, aceasta revenind echipajului de la Școala Gimnazială Nr. 1 Nucet.

Totodată, au fost acordate mai multe premii speciale, unul pentru „Cea mai bună interpretare”, obţinut de echipajul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu” Oradea, un altul pentru „Cel mai bun moment artistic” a fost acordat echipei Școlii Gimnaziale nr.1 Roșia, premiul pentru „Cea mai bună costumație” a revenit echipei Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea. Premiul pentru „Cel mai bun mesaj preventiv” a fost acordat elevilor de la Liceul Tehnologic Nr.1 Dobrești – structura Școala Gimnazială nr.1 Hidișel, pentru mesajul „Fii mare când ești mic, ca să nu fii mic, când ești mare!”

Distribuie informația
Alte știri