Concursul pentru ocuparea funcției de manager la Teatrul „Regina Maria”, subiect de dispută „la nivel inalt”

„Prefectul Dumitru Țiplea nu numai că nu trebuie să dea lecții ci e nevoit să invețe”. Declarația îi aparține vicepreședintelui Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, după ce reprezentantul Guvernului în Bihor a atacat în contencios Dispoziția Președintelui C.J. Bihor, privind organizarea concursului de proiecte de management la Teatrul „Regina Maria” Oradea.

„Dânsul a uitat că este înalt funcționar public, comportându-se ca un liberal convins și mergând pe o linie absolut politică”, a mai spus Mang.Tot el atrage atenția că în cazul in care prefectul nu își retrage demersurile, poate fi învinovățit de abuz în funcție, pentru că nu ține cont de legile în vigoare și mai ales de decizia Curții Constituționale.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor dă asigurări ca disputatul concurs pentru postul de manager al Teatrului „Regina Maria” nu va fi întrerupt. Cei trei candidați sunt Ioan Ieremia, fost director al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Daniel Vulcu, fost director al Teatrului”,Regina Maria” și Elvira Rîmbu, managerul intermimar al acestei instituții de cultură din Oradea. Evaluarea proiectelor depuse se va face până la data de  28 ianuarie. Va urma interviul, iar rezultatele finale vor fi făcute publice o zi mai târziu.

Alte știri