Concursul ”Sanitarii Pricepuți” şi-a desemnat câştigătorii din Bihor

Sanitarii Pricepuți este un program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România.

Acest program are la bază concursul ”Sanitarii Pricepuți” organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.

La finalul săptămânii trecute a avut loc etapa județeană a concursului ”Sanitarii Pricepuți” la care au participat peste 100 de elevii atât din Municipiul Oradea, cât și din alte localități din județul Bihor. Din cauza tragediei care s-a întâmplat zilele trecute, care a subliniat importanța introducerii Primului Ajutor în școli, am hotărât ca elevii să învețe corect manevra Heimlich introducând la proba practică un caz de Obstrucție a Căilor Aeriene, atât la liceu cât și la Gimnaziu. 

Clasamentul final a fost:

●Gimnaziu:

Locul I – CN „Samuil Vulcan” Beiuș.

Locul II – LT „Aurel Lazăr” și Liceul „Don Orione”.

Locul III -Liceul Tehnologic Felix.

●Liceu:

Locul I – CN „Onisifor Ghibu”.

Locul II – L.T „Aurel Lazăr”

Locul III – C.N. „Samuil Vulcan” Beiuș. 

Felicitări tuturor elevilor care au luat parte la această ediție. În acest an, echipajul Colegiului Național ,,Samuil Vulcan” ne va reprezenta județul Bihor la Etapa Națională. Le ținem pumnii și le urăm mult succes. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, elevi, profesori, asistenți medicali și voluntari ai filialei. Mulțumim Banca Pentru Alimente Oradea pentru sprijin și de această dată!

Distribuie informația
Alte știri