Concursuri literare pentru elevii bihoreni, pe o platformă online

Kiwanis Art Oradea și You 4 Peace lansează o nouă variantă a clasicelor concursuri literare kiwaniene prin intermediul platformei online www.you4peace.eu. Înscrierile se fac direct pe platformă până în 25 mai la concursurile “Primavara in pace” si “Cand armele vorbesc…”, primul  dedicat elevilor de gimnaziu, iar al doilea liceenilor. 

“Numarul copiilor aflati in dificultate, care au nevoie de ajutor este imens, dar noi am ales sa premiem si sa promovam doar copiii talentati și care își cultivă și dezvoltă talentul. Talentul acestora trebuie cunoscut si vazut, incurajat si sustinut prin orice mijloace materiale posibile, spune Carmen Polman, past governor al Kiwanis Romania. Colaborarea cu You4Peace.eu, respectiv cu Florin Rojan si echipa acestuia, ne da posibilitatea sa lansam in mediul online concursuri  la care pot participa mult mai multi copii, indiferent de locul de unde provin.”

You4Peace.eu este o platformă dedicată păcii, multilingvă pe care copiii și tinerii din întreaga lume pot să publice propriile manifeste pentru pace. Ideea de la care a plecat You 4 Peace a venit în urma războiului din Ucraina.

“Ne-am propus să oferim copiilor și tinerilor un loc unde să-și facă auzita vocea, în acest caz o voce pentru pace, o voce împotriva războiului. Vocea copiilor și a tinerilor trebuie auzită și ascultată!, declară Florin Rojan, reprezentant al platformei  You4Peace.eu deținută de Asociației D’Apetresii din Oradea. Nu suntem la prima colaborarea cu Kiwanis Art Oradea, suntem deosebit de încântați de acest proiect demarat de prietenii noștri kiwanieni, merită felicitări atât pentru acest proiect, cât și pentru toate celelalte proiecte în care s-au implicat și se implică. ” 

Scopul proiectelor de creatie este de a stimula interesul tinerilor pentru cultură și artă  si de a sustine efortul creativ al acestora in domeniul literaturii. Managerii de proiect ai concursurilor sunt Carmen Polman, Florin Rojan și Antonia Moga.

Kiwanis Key Club OG, organizația tinerilor kiwanieni, li se alătură pentru a crea concursuri cât mai atractive și interesante. “Cele două concursuri se desfășoară online, sunt foarte ușor de accesat. Platforma oferă o mai mare vizibilitate prin intermediul expoziției online, ceea ce dă elevilor posibilitatea de a-și împărtăși talentul cu întreaga lume. Prin aceste concursuri, Kiwanis și-a lărgit grupul țintă, acum este internațional, adaugă Antonia Moga, președinte Kiwanis Key Club OG. Fiindcă generația noastră este familiarizată cu mediul online și ne-am mutat majoritatea activităților în mediul online, consider că vor fi un mare succes. Ceea ce este diferit în ceea ce privește modul de desfășurare a concursurilor acestora este ușurința de a te înscrie pe platformă”.

 Membrele clubului Kiwanis va invita sa cititi creatiile tinerilor concurenti si, daca doriti sa ii sprijiniti prin donatii, pe acest link

 “Asteptam lucrari variate: poezii, fabule, povestiri, eseuri, cu titlu derivat din tema “Primavara in pace” sau “Cand armele vorbesc…”. Tema in sine nu este titlul lucrarii” a spus Mirela Mudura, presedinte KAO 2022-2023. 

Cele mai bune lucrari vor fi premiate in bani si carti.

Distribuie informația
Alte știri