Condamnat la 6 ani de închisoare, fostul prim procuror al Parchetului Tribunalului Bihor a fost încarcerat

foto / adevarul.ro

Miercuri, 22 ianuarie a.c., pe raza localităţii bihorene Haieu, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au depistat un bărbat de 53 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor. Curtea de Apel Timișoara a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 6 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri și favorizarea infractorului.

Cel în cauză a fost încarcerat la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat, a trasmis Poliția Bihor în buletinul de presă de joi.

Fostul prim-procuror al Parchetul Tribunalului Bihor, Vasile Popa,  trimis în judecată de procurorii DNA pentru șantaj, luare de mită și abuz în serviciu, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au hotărât să-i aplice inculpatului Vasile Popa pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare la care s-a adăugat un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv,  3 ani de închisoare, 2 ani închisoare, 1 an închisoare, rezultând în spor 2 ani închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 6 ani închisoare.

Alte știri