Condamnatii „Top Construct” raman fara averi. Case, apartamente, masini si terenuri ale VIP-urilor din Beius trebuie valorificate de stat pentru recuperarea prejudiciului

Dincolo de pedepsele de inchisoare, cu executare sau suspendare, decise de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru inculpatii din dosarul “Top Construct”, cei 16 raman si cu averile sechestrate pana cand statul va recupera prejudiciile prin valorificarea acestora.

Fostul primar, Nicu Silviu Odobasianu, poate pierde o casa de 181 mp cu terenul aferent, mai multe terenuri si paduri din Beius dar si o masina RENAULT MEGANE, dobândita în anul 2008. Un alt fost primar al Beiusului, Octavian Codreanu, are sechestru pe autoturismul marca VOLKSWAGEN POLO, dobândit în anul 2007 iar ultimul edil, Adrian Domocos, pe o casă de locuit şi teren aferent, situată pe strada Stadionului. In cazul deputatului, Gheorghe Costin, instanta a mentinut sechestrul pe o casă de locuit de 200 mp (clădiri) şi 937 mp (teren). Toti condamnatii au averile sechestrate asa cum reiese din minuta primului complet de la Inalta Curte, care a judecat dosarul „Top Construct” in 2015.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat vineri dupa amiaza pedepsele in cazul beiusenilor implicati in dosarul „Top Construct”. Desi atentia a fost captata de sentinta in cazul primarului in functie, Adrian Domocos, pe lista condamnatilor apar politicieni cu functii importante. Deputatul Gheorghe Costin a primit 2 an şi 8 luni închisoare cu suspendare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a ocupa functii publice si de a fi ales.

Cea mai mare pedeapsa, 5 ani si 9 luni a primit-o patronul firmei „Top Construct”, Ciprian Berindea. Vor mai sta dupa gratii : fostul primar Silviu Oobasianu (4 ani de închisoare ) , Berindea Ciprian Cătălin, administratorul SC Top Construct (5 ani şi 9 luni închisoare), Pancu Nicolae Virgil, şef de lucrări ( 4 ani şi 4 luni de închisoare ), Gelu Laurenţiu Hasan, inspector la Primăria Beiuş ( 4 ani şi 6 luni de închisoare), Emil Gheorghe Oaie, şef Serviciu Amenajarea Teritoriului şi Investiţii (4 ani şi 2 luni închisoare), Viorel Iuhas, viceprimar la Beiuş ( 3 ani şi 10 luni închisoare), Nicolae Sotoc, diriginte de şantier ( 4 ani închisoare ).

Ceilalti inculpati din dosar, au primit pedepse cu suspendare.

Distribuie informația
Alte știri