Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor, în atenția polițiștilor bihoreni, la sfârșit de săptămână

În perioada 19 – 21 august a.c., la sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri, de ordine publică, dar și de la alte structuri de aplicare a legii, continuă acţiunile pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest sens, polițiștii rutieri și de ordine publică desfășoară misiuni specifice în județul Bihor, fiind prezenți atât în municipii și orașe, în special în proximitatea zonelor în care sunt organizate evenimente publice sau festivaluri, precum și pe principalele artere care tranzitează județul Bihor.

Pe această cale, atragem atenția conducătorilor auto să nu circule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și să respecte regimul legal de viteză!

De asemenea, în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Totodată, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.

Nu în ultimul rând, le recomandăm pietonilor să manifeste o atenție sporită și să se asigure de mai multe ori înainte de a traversa drumul public, doar prin locuri marcate și semnalizate corespunzător.

Un sfârșit de săptămână liniștit, în siguranță și fără evenimente!

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri