Conferința „Eros, Logos & Agape. Dragostea în era smartphone”, la Teatrul Regina Maria din Oradea

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și cu Protopopiatul Ortodox Român Oradea, în colaborare cu Clubul Marile Cărți, vă invită, joi, 23 martie 2023, la conferința Eros, Logos & Agape. Dragostea în era smartphone, susținută de teologul și scriitorul Mihail Neamțu, care va avea loc în sala mare a Teatrului Regina Maria din Oradea, începând cu orele 19:00. Conferința va debuta printr-un recital susținut de tânăra și cunoscuta artistă Alexandra Chira, câștigătoarea primei ediții a concursului „Vedeta populară” de la TVR1.

În cadrul întâlnirii va avea loc și lansarea ultimului volum al conferențiarului, proaspăt ieșit de sub lumina tiparului: „Eros, Logos și Agape. Dragostea în era Smartphone”.

Cartea este un tratat al iubirii, documentat în spiritualitatea înălțătoare a Sfântului Augustin, dar și în stoicismul lui Marc Aureliu.  Este o lectură îndrăzneață și delectantă în care scriitorul Mihail Neamțu îmbină ironia modernității cu tragedia iubirii neîmplinite: ,,Avem o bună chimie, spun cuplurile entuziaste, până când apare geografia – și restul e istorie. Puritatea inaugurală a relației nu rezistă decât printr-o strategie pusă la punct de ambii protagoniști. Puternica experiență a îndrăgostirii are un defect major: e fragilă și durează întotdeauna prea puțin.”

Trăim într-o epocă marcată de îndoielile, căutările și revolta fiului risipitor. Într-o asemenea lume plină de tocmeli, numai Dragostea este reperul nostru inconturnabil – răspunsul final, adevărat, exigent și înalt, la toate căutările omului. Conferința va atinge și drama zilelor noastre, indusă de capcanele lumii virtuale sau, altfel spus, despre noua prostituție digitală.

Publicul de orice vârstă este așteptat la un festin cultural promis de Clubul Marile Cărți — un proiect de revitalizare spirituală a comunităților locale. Prin conferințe, cursuri și cărți pline de inteligență, umor și plasticitate, românii redescoperă comorile uitate ale culturii și civilizației creștine.

Rămâne să ne vedem la conferința ,,Eros, Logos & Agape”, din 23 martie, de la ora 19, în sala mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Intrarea la conferință este liberă, având prioritate cei care își vor rezerva un loc în sală pe site-ul oficial al Clubului Marile Cărți (marilecarti.ro).

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei și Clubul Marile Cărți

Distribuie informația
Alte știri