Conferință-eveniment despre „lumile lui Mihail Neamțu”, în Cetatea Oradea

„La pragul dintre ani, prietenul Mihail Neamțu îmi ”dă de lucru”. Accept cu mare plăcere ”investigația” lumilor sale, în strădania (până la urmă, a tuturor) de a înțelege și de a ne înțelege…Despre ce și cum am priceput, vom discuta împreună cu Mihail – duminică 5 ianuarie 2020, cu începere de la ora 17.00, în Cetatea Oradea”. Mărturisirea îi aparține consultantul de business, Dacian Palladi. La eveniment, intrarea este liberă.

7 ANI ÎN OCCIDENT dezvăluie experiențele culturale și odiseea formării spirituale a studentului Mihai Neamțu ajuns în Marea Britanie imediat după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Ce cărți i-au schimbat viața? Cum a trăit evenimente precum Războiul din Irak? Care autori, mentori sau dascăli i-au șlefuit convingerile? Cum s-a integrat un olimpic la filozofie într-o lume străină de năravurile comuniste și moravurile balcanice? Ce-a căutat și ce-a aflat tânărul transilvănean în chiar inima civilizației anglo-americane? „Jurnalul britanic“ dezvăluie, în premieră, mărturisiri personale și tatonări imprevizibile. Conversațiile autorului cu artiști, savanți sau călugări scot la iveală o sensibilitate dostoievskiană, atinsă deopotrivă de patriotism local, fior mistic, și melancolie.

Printre cei care vor vorbi despre „lumile lui Mihail Neamțu” se află consultantul de business Dacian Palladi, diac.lect.univ Florin Tomoiaogă și antreprenorul Laviniu Gabor.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri