Conferința ”Familia între ideal și dramă”, în Aula Facultății de Medicină și Farmacie

Asociația Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO) organizează în data de 12 aprilie 2019, de la ora 16.00, Conferința ”Familia între ideal și dramă”. Întâlnirea va avea loc în Aula Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

În cadrul conferinței vor susține prelegeri următorii invitați: dr. Maghiar Adriana, medic specialist medicina de laborator, dr. Mare Andrada, medic rezident psihiatru, psiholog Tiba Alexandru, doctor în psihologie și dr. Marian Paula, medic specialist pediatrie.

Violența în familie cunoscută și sub numele de violența domestică, abuz domestic, abuz familial, abuz marital/conjugal sau violență intimă, poate fi definită pe larg ca fiind un model comportamental abuziv al unuia sau al ambilor parteneri dintr-o relație intimă precum mariajul, concubinajul, familia, prietenia sau conviețuirea.

Scopul evenimentului este acela de a conștientiza populația asupra efectelor negative produse de violența domestică și de a ajuta la prevenirea acestui fenomen. În anul 2009, în România, numărul victimelor violenței domestice era de 12.161 de persoane. Conform Organizației Mondiale a Sănătății aproximativ 38% dintre femeile ucise la nivel mondial sunt ucise de către partenerii lor. La eveniment sunt așteptate toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 16-50 ani.

Distribuie informația
Alte știri