Conferința internațională Regional Development at the Borders of the European Union

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea, organizează în perioada 5-7 noiembrie 2019 Conferința internațională cu tema Regional Development at the Borders of the European Union, în cadrul modulului european Jean Monnet „Development of the Border Regions in Central and Eastern Europe countries”, coordonat de doamna lector univ.dr. Florentina Chirodea. Conferința va aborda subiectul modernizării și dezvoltării regiunilor de frontieră din Europa Centrală și de Est, zone în care factorii istorici, socio-economici și geopolitici sunt determinanți în procesul de dezvoltare, în timp ce migrația populației și a forței de muncă reprezintă un fenomen îngrijorător.

Deschiderea evenimentului va avea loc marți, 5 noiembrie, la ora 14.30, la Cetatea Oradea. Direcțiile de analiză care vor fi abordate de cei prezenți vizează: abordări contemporane și perspective ale dezvoltării regionale, regiunile de frontieră – zone de cooperare și vecinătate și dezvoltarea regiunilor de frontieră din Europa Centrală și de Est.

Manifestarea organizată de Departament va include și Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor Richard Sakwa, de la Universitatea din Kent, Marea Britanie. Ceremonia va avea loc vineri, 7 noiembrie, în Aula Magna a Universității din Oradea, începând cu ora 10.30.

Distribuie informația
Alte știri