Conferința națională, cu participare internațională, „Gaudeamus”, la Facultatea de Litere din Oradea

În cadrul săptămânii științifice a Universității din Oradea, Facultatea de Litere organizează joi, 30 mai 2024, conferința națională, cu participare internațională, Gaudeamus. Contribuții actuale la cercetarea filologică.

„Conferința se află la a IV-a ediție și a devenit un reper pentru multe universități din țară, care își încurajează studenții, masteranzii și doctoranzii să participe. Lucrările conferinței se desfășoară pe secțiuni dedicate limbilor și literaturilor, respectiv culturilor: română, engleză, franceză și germană”, a precizat conf. univ. dr. Veronica Buciuman, decanul Facultății de Litere.

Invitată pentru prelegerea plenară de deschidere a conferinței este prof. dr. Angela Vasilovici, de la Facultatea de Limbi Străine, Università Cattolica del Sacro Cuore, Milano, Italia. Ea va conferenția pe tema Vivat Academia, vivant Professores! Portret de profesor: Rosa del Conte.

În aceeași zi, de la ora 13:00, Radu Țuculescu va purta un dialog ce se anunță interesant cu conf. univ. dr. Ioana Cistelecan, despre cele mai recente cărți ale romancierului, dramaturgului și traducătorului originar din Târgu Mureș.

Cu acest prilej, studenții Facultății de Litere, care au participat, cu rezultate remarcabile, la concursul VERBUM, vor fi premiați într-un cadru festiv.

„Partener al evenimentelor este librăria Cărturești din Oradea, care oferit premiile ce vor fi acordate studenților și va avea un stand de carte în rotonda clădirii C, la parter. Toți cititorii de carte bună din campus sunt invitați să viziteze acest stand”, a mai afirmat conf. univ. dr. Veronica Buciuman, decanul Facultății de Litere.

Distribuie informația
Alte știri