Conferință organizată de europarlamentarul Emilian Pavel “Europa cu două viteze?”

Parlamentul European, a gazduit, luni, conferința-dezbatere cu titlul „Europa cu două viteze?”. Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul PSD Emilian Pavel, participând în calitate de invitați Gabriel Petrea, Ministru al Consultării Publice și Dialogului Social în guvernul României, Luminița Odobescu, reprezentant permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, și europarlamentarii Claudiu Tănăsescu și Andi Cristea.

Au fost prezenți de asemenea 55 de invitați din România, tineri politicieni, membri ai Camerei Deputaților dar și aleși la nivel local sau județean. Bihorul a fost reprezentat de Octavian Andrei Caciora, președintele TSD din judet.

Pe lângă expunerea variantelor aflate în discuție privind viitorul Uniunii Europene, vorbitorii au prezentat și viziunea grupului social democraților europeni asupra scenariilor formulate de Comisia Europeană, accentuând nevoia ca în toate dezbaterile ce vor urma să primeze aspectele sociale și subiectele de care cetățenilor europeni le pasă cu adevărat.

Mesajul principal a fost acela că o mai buna cooperare, iar în anumite cazuri, o mai mare integrare între statele membre, este necesară și benefică nu doar de dragul de a o face, ci pentru a obține rezultate de care oamenii au nevoie.

Tot cu ocazia acestei vizite la Bruxelles, tinerii politicieni români au mai avut întâlniri și discuții cu Sergei Stanishev, președintele PES, dar și cu reprezentați și specialiști ai primăriei din orașul Bruges, cu privire la managementul turistic și cultural al unei comunități.

Distribuie informația
Alte știri