Conferinta „Provocarile lumii moderne la adresa spiritului uman si a familiei” are un invitat special din Canada

Asociaţia Alumni UO în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” organizează Conferinţa cu tema „Provocările lumii moderne la adresa spiritului uman și a familiei”. Evenimentul va avea loc în data de 11.05.2017, de la ora 18.00, în Aula Magna.

Invitatul special al evenimentului este prof.dr. David Goa de la Universitatea din Alberta, Canada.
David Goa este Directorul fondator al Centrului Chester Ronning pentru studierea religiei și a vieții publice de la Universitatea din Alberta.

Susținând că problemele religiei și ale vieții publice erau prea importante pentru a fi lăsate doar în seama Universității, David Goa a concentrat lucrarea Centrului în spațiul public, cu ajutorul comunităților religioase și în Universitate. Timp de peste zece ani, munca sa a angajat multe dintre cele mai urgente chestiuni ale societății noastre, căutând să aducă în prim-plan cea mai profundă gândire a tradițiilor religioase și a filozofiei civile. Scopul lui David a fost de a aprofunda reflecția asupra unor chestiuni controversate și de a găsi modalități prin care cei cu perspective ferme și competitive să intre în dialog și să găsească un sol fertil care să cultive binele comun. Respectul său pentru valorile locale și sfera sa internațională de influență au reunit un ansamblu bogat de programe și cercetare, evidențiind capacitatea Universității de a se afla în serviciul înțelegerii publice.

David Goa este autorul a peste 20 de cărți și a sute de esee și articole despre religie și cultura modernă, dialog religios, artă și religie, teologie creștină ortodoxă și viață spirituală. Este un contributor permanent în media și conferențiază în toată Canada, iar mai nou în Siria și Turcia.

Distribuie informația
Alte știri