Conferința „Tudor Vladimirescu și Revoluția Greacă de la 1821”, organizată de Cultură în mișcare, la Oradea

Săptămâna această vă invităm să descoperiți o mică parte din istoria României: joi, ora 17.00, conferința „Tudor Vladimirescu și Revoluția Greacă de la 1821” în prezentarea profesorului Tudor Dinu de la Universitatea București.

Seara va fi completată de lansarea cărții autorului prin grija editurii și librăriei Humanitas; evident veți putea cumpăra și cartea împreună cu autograful autorului.

Iar dacă vi se deschide apetitul de vorbă și nu numai, Restaurantul XO vă pregătește un meniu special cu specific grecesc, motiv numai bun să vă întindeți la o poveste cu ceilalți invitați dar și cu autorul prezentării care va rămâne alături de noi.

Evenimentul va avea loc în data de 9 martie 2023, ora 17.00, Restaurant XO, Oradea, Strada Sfântul Apostol Andrei, Nr. 24, (parterul blocului Prima Panorama).

Participarea este gratuită, pe bază de invitație, în limita a 50 de locuri disponibile.

Solicitări pentru invitații: 0751 254 234 (SMS/WhatsApp) .

Tudor Dinu este profesor doctor abilitat la Universitatea din Bucureşti, unde predă limba, literatura şi civilizaţia greacă, și doctor honoris causa al Universității Democrit din Grecia.

A susţinut prelegeri şi conferinţe ca profesor invitat la universitățile din Atena, Cipru, Berlin, Hamburg, Lund, Kiev, Brno, Sofia și Plovdiv, precum şi la mai multe societăţi ştiinţifice din Grecia. În ultimii ani a participat la cele mai importante congrese internaţionale de studii neoelene (Atena, Salonic, Ioannina, Chania, Chios, Paros, Komotini, Nicosia, Paris, Granada, Lund, Veliko Tîrnovo, Tbilisi). În 2014 a fost ales și în 2018 reales secretar general al Societăţii Europene de Studii Neoelene. Lucrările sale dedicate unor chestiuni de filologie, istorie, civilizație greacă veche, bizantină şi postbizantină, dar şi elenismului din Țările Române au fost tipărite în România, Grecia, Cipru, Franţa, Cehia, Letonia, Ucraina şi Georgia. Totodată, Tudor Dinu a publicat traduceri atât din autori antici (Aristofan, Plutarh, Iamblichos, Seneca, Plinius Maior), cât şi moderni (Iannis Ritsos, Nikos Engonopoulos, Andreas Embirikos, Hristos Yannaras etc.). Este fondatorul şi redactorul-şef al primei reviste româneşti de studii neoelene, Neograeca Bucurestiensia.

Distribuie informația
Alte știri