Conflict in PNL Bihor. Lucia Varga cere demisia lui Ilie Bolojan si din fruntea filialei

Conducerea filialei PNL Bihor se ascunde de responsabilitatea eșecului la alegerile parlamentare, scrie Lucia Varga intr-un comunicat de presa transmis joi.

„Ilie Bolojan, preşedintele interimar al PNL Bihor, a venit ieri în fața presei, cu explicații și scuze în loc să anunțe o demisie de onoare. Deși PNL Bihor a pierdut rușinos alegerile parlamentare din 11 decembrie, nu vedem nicio persoană, care să își asume responsabilitatea pentru acest eșec. Ba mai mult, vedem cum actuala conducere spune că PNL Bihor este o filiala performantă, sfidând bunul simț și arătând o accentuată indiferenţă faţă de evidenţa politică actuală.

Trebuie să spunem că, în calitate de Secretar General al PNL , dl. Ilie Bolojan și-a făcut cadou președinția filialei PNL Bihor, imediat după alegerele locale, iar în spiritul “democratic” care-l caraterizează, Ilie Bolojan și-a făcut un Birou Politic Județean, după cum a vrut dumnealui, îndepărtându-i pe liberalii incomozi în detrimentul unora care să ridice mana și care să nu comenteze deciziile propuse de dânsul.

A înlocuit democrația din partid cu dictatura. A făcut personal nominalizarile pentru Senat și Camera Deputaților după bunul lui plac, fără a exista o competitive, care să asigure egalitatea de șanse colegilor, care și-au depus candidaturile pentru funcția de parlamentar.
A spus atunci că, în calitate de președinte PNL, își asumă deciziile, pentru că el își va asuma și responsabilitatea rezultatelor.

Acum vedem rezultatele proaste, fără precedent pentru PNL Bihor, și consider că se impune urgent ca dl. Ilie Bolojan să își depună demisia de onoare din funcția de Președinte PNL Bihor. Și sper ca acest cuvânt, onoare, să nu fie unul necunoscut de dl. Bolojan.

PNL Bihor a pierdut aceste alegeri, și-a dezamagit membrii și simpatizanții! A obținut, sub o conducere slabă, un rezultat electoral foarte slab! Dl. Ilie Bolojan, de dragul funcției pe care o ocupă, vrea să continue același mod de a face politică în interiorul partidului și în afara lui! Aceasta ar însemna slăbirea și decredibilizarea în continuare a principalului partid de dreapta din Bihor.

Sub vechea conducere , PNL Bihor a adus prosperitate judetului, sub conducerea d-lui Bolojan nicio primarie liberală nu are nici măcar o posibilitate de dialog cu actuala conducere a Consiliului Județean Bihor.
În acest moment, singura soluție pentru PNL Bihor este revenirea la valorile liberale care caracterizau aceasta organizație: democrație, meritocrație și egalitate de șanse. Trebuie să impunem o conducere interimară, formată din oameni care nu s-au compromis, din oameni, care care au demonstrat performanţă electorală și care să asigure organizarea în maxim 2 luni a alegerilor interne în fiecare organizație locală și la nivel de filială. Altfel, tot ce am construit timp de ani de zile se poate nărui în foarte scurt timp.”

Lucia Ana Varga
Vicepreşedinte al Partidului Național Liberal

Distribuie informația
Alte știri