Congres extraordinar PNL, convocat pe repede înainte, cu un singur candidat la funcția de președinte

Validarea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL este o simplă formalitate, dar la congresul extraordinar de la Palatul Parlamentului din 10 aprilie vor fi prezenți 1.300 de delegați.

Moțiunea cu care candidează premierul se numește „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”, iar unul dintre principalele obiective asumate este guvernarea eficientă.

Nicolae Ciucă este susținut practic de aceiași oameni care anul trecut l-au impus în fruntea partidului pe Florin Cîțu. Silit să demisioneze chiar de fosta sa „echipă câștigătoare”, Cîțu spune că va fi prezent la congres și va rămâne membru de drept al Biroului Executiv al PNL și președinte al Senatului.

Ca și Florin Cîțu, și Nicolae Ciucă a avut nevoie de derogare de la statut pentru a candida, pentru că nu are cel puţin 5 ani vechime în partid.

Potrivit unor surse, după congres, Lucian Bode va fi confirmat secretar general al PNL, iar europarlamentarul Dan Motreanu va fi cooptat în echipa de conducere ca prim-vicepreședinte, deși în cărți figura și bihoreanul Ilie Bolojan.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri