Consilierii liberali au boicotat sedinta CJ Bihor . Video. Update-comunicat PNL: liberalii au lipsit pentru ca proiectele nu erau urgente

Saptamana Patimilor nu i-a induplecat pe consilierii PNL sa participe la sedinta Consiliului Judetean in care era nevoie de prezenta lor pentru asigurarea unei sustineri de doua treimi in cazul anumitor proiecte. Liberalii au preferat sa boicoteze, in corpore, intalnirea  dupa ce liderul de grupp, Ionel Avrigeanu ar fi cazut de acord, luni, 10 aprilie, telefonic,  cu materialele prezentate de seful administratiei bihorene, Pasztor Sandor. Reprezentantii majoritatii sustin ca liberalii s-au sucit insa cu  180 de grade, peste noapte. In aceste conditii, punctele de pe ordinea de zi, care aveau nevoie de sustinerea a doua treimi , au picat.
“E cu atat mai mare nedumerirea celor ramasi in sala , cu cat unul dintre puncte viza noul regulament de organizare si functionare si a fost redactat conform doleantelor liberalilor facute in instanta”, a declarat vicepresedintele Ioan Mang. Liderul social democrat sustine ca „alesii PNL dovedesc ca nu doresc functionarea CJ Bihor, ci sa-si creeze oportunitati pentru a merge, din nou, in cladirea Tribunalului, unde prin diverse tertipuri, sa obtina castig de cauza.”
Si vicepresedintele Traian Bodea, a spus ca „ca intotdeauna 18 e mai mult decat 17 si pentru cei din coalitia care gestioneaza de cateva luni judetul e o onoare sa fie reprezentanti ai bihorenilor.”
UPDATE COMUNICAT PNL:

Azi, 11.04.2017, grupul PNL nu a participat la şedinţa extraordinară convocată de domnul Pasztor Sandor pentru ora 11:00.

Grupul PNL s-a prezentat în respect faţă de bihoreni la ora stabilită în anticamera sălii de plen.

Motivul principal pentru care s-a adoptat această abordare a consilierilor judeţeni este că nu se justifică acest caracter extradionar pentru şedinta CJ de azi, deoarece proiectele de pe ordinea de zi propuse spre dezbatere şi aprobare de catre iniţiatorul şedinţei extraordinare, nu se încadrează în prevederile art. 94 aliniatul (2) teza finală din Legea 215/2001 republicată , cu modificările si completările ulterioare.

În speţă art. 94 aliniatul (2):

Consiliul Judeţean se poate întruni şi în şedinţe extraordinare ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui sau a cel puţin a unei treimi din numărul membrilor consiliului ori la solicitarea prefectului, adresată preşedintelui consiliului judeţean, în cazuri excepţionale care necesită adoptarea de măsuri imediate sau prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor calamităţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum şi pentru apărarea ordinii şi liniştii publice.

Ca şi o dezbatere a celor anterior susţinute, verificând proiectele propuse pe ordinea de zi se desprind următoarele concluzii:

  1. Aprobarea ROF nu justifică caracterul urgent stipulat în prevederile legale.
  2. Însuşirea inventarului actualizat (public şi privat) de asemenea nu justifică urgenţa sau caracterul excepţional, pâna la o şedintă ordinară.
  3. Contractul de Comodat nr.66/4016/2016 expiră la sfârşitul lunii aprilie astfel încât suferă o amânare până la o viitoare şedinţă ordinară; termenul de expirare este 21.04.2017.
  4. Acordarea dreptului de uz şi servitute nici nu putea fi luată în dezbatere, în condiţiile în care extrasul de CF ataşat documentaţiei la proiect datează din anul 2013 (26.08.2013), astfel încât nu este actualizat.
  5. Proiectul de modificare a Componenţei Comisiei de validare nu reclamă niciun caracter extraordinar şi nicio urgenţă.
  6. Celelalte proiecte de pe ordinea de zi nici atât nu justifică un astfel de caracter extraordinar şi urgent, astfel că toate proiectele pot face obiectul dezbaterilor intr-o viitoare şedintă ordinară.

Distribuie informația
Alte știri