Consilierii locali au actualizat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea în Oradea a celui mai modern spital de boli infecțioase și pneumologie din România

Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate actualizat și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru construirea celui mai modern spital de boli infecțioase și pneumologie din România. Valoarea totală a investiției este de 135.883.513,35 euro cu TVA, bani europeni.

Ca urmare a impactului creșterii prețurilor în domeniul construcțiilor, în ultimul an, a fost necesară modificarea art. 1 din HCL 314/29.04.2021 privind aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici.

Pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa urmează să fie construit un nou spital de boli infecţioase şi pneumologie, o clădire care va corespunde tuturor cerințelor secolului XXI.

Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea 218 de paturi (minim) pentru spitalizarea continuă a pacienților, ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități, la care se adaugă 20 paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungând la un total de 249 paturi minim – 326 paturi maxim.

Capacitățile noului Spital de Boli infecțioase și pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și un bloc operator de 15 dimensiuni reduse.

Compartiment pentru urgențe

Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru urgențe, cu camera de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți, etc).

Totodată,  va avea un compartiment pentru primiri urgențe, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale.

Va cuprinde și un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi și o camera hiperbară. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC

Pentru a oferi servicii medicale complete în specialitățile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienților internați, și serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcționale, endoscopie bronșică și digestivă).

Accesul auto principal se va realiza direct din strada Vlădeasa, pe ambele laturi ale spitalului. Vor fi 175 locuri de parcare pentru autoturisme și 139 locuri parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran și parcaje la sol.

Suprafața totală destinată proiectului este de 25.000 mp, amprenta la sol a spitalului este de 10.516 mp, iar suprafața desfășurată este de 40.334 mp.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri