Consiliul de administrație al Aeroportului Oradea reacționează. Comunicat

Pentru informarea corectă a călătorilor, în urma noilor declarații ale președintelui PNL Bihor, subliniem faptul că există o comunicare permanentă între conducerea executivă a aeroportului și managementul companiei naționale de transport aerian. Solicitarea noastră principală, pe lângă diversificarea destinațiilor, se referă la mărirea capacității alocate pentru ruta București-Oradea-București.

În mod evident nu putem influența nici organizarea rutelor și nici politica de preț, știut fiind faptul că tipul aeronavei destinat unei rute se stabilește în funcție de rezervările existente, și nu de eventualele vânzări de bilete din ziua premergătoare zborului. Cu toate acestea, conducerea executivă a aeroportului insistă permanent pentru mărirea capacității destinate pentru Oradea. Experiența arată că în cazul unor rezervări anticipate în număr mai mare, zboară aeronava de capacitate mai mare, însă pe fiecare cursă au rămas locuri neocupate.


Conducerea executivă a aeroportului în continuare urmărește să readucă încă o companie aeriană care să deservească rute interne, ceea ce se poate realiza doar în condițiile în care operatorul închide pe profit perioadele de bilanț. Cât despre faptul că dl. primar Ilie Bolojan alege să promoveze aeroportul din Timișoara în detrimentul celui din Oradea, aș prefera să nu comentez, menționând totuși că și dacă ar fi mai scump, împreună cu mulți orădeni, voi continua să aleg aquaparcul din Oradea, festivalul street-food din Oradea, iar pentru destinațiile existente Aeroportul Internațional Oradea.


Bimbó-Szuhai Tibor
președinte CA, RA Aeroportul Internațional Oradea

Distribuie informația
Alte știri