Consiliul de administratie al Aeroportului oradean e validat in mare parte. Va decide organizarea concursului pentru desemnarea conducerii executive

Administratorul Grădinii Zoologice din Oradea, Bimbo Szuhai Tibor este noul preşedinte al Consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional din urbea de pe Crisul Repede. A fost validat în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bihor, alături de alţi patru membri.

La fel ca si Bimbo Szuhai Tibor(UDMR), Dubău Florin Călin(PSD)si Alexandru Gheza Popoviciu(ALDE) au facut parte si din vechiul Consiliu de administratie al Aeroportului oradean.

Nou intratii in CA sunt expertul contabil, Cristina Antik si Traian Turle, acum la ALDE, dar care in 2012, pe cand activa la PDL si avea functia de viceprimar in Buntesti a fost in centrul unui scandal legat de comertul ilegal de alcool. Cea de-a cincea persoana nominalizata, Felix Popescu a fost respinsa, deoarece declaraţia sa de intenţie n-a fost corespunzătoare şi nu a obţinut punctajul necesar la interviu. De aceea, tot în şedinţa de marţi, aleşii judeţeni au aprobat organizarea unei noi selecţii publice pentru ocuparea locului vacant în CA.

Membrii Consiliului de Administratie au un mandat de patru ani şi vor fi remuneraţi cu câte 1.500 lei pe lună, la care se adauga şi bonusuri legate de performanţă. Prima lor misiune va fi organizarea concursului pentru alegerea noii conduceri executive a Aeroportului, adică desemnarea directorului general, a celui economic şi a celui tehnic. Aeroportul din Oradea este condus, de mai bine de doua decenii, de Gheorghe Paşc.

Distribuie informația
Alte știri