Consiliul Judetean a creat un site ce prezinta „mersul autobuzelor” din Bihor. Vezi ce detalii ofera noul portal

www.bihortransport.ro este primul portal din România, creat de către o administrație județeană care gestionează serviciul de transport public de persoane în trafic județean. Site-ul ofera informații complete și corecte despre toate mijloacele de transport în comun licențiate în baza programului județean de transport, traseele operate, orarul de circulație și tarifele practicate.

Secțiunea de Căutare va afișa traseele directe între două stații (localități) sau, în cazul în care nu există un traseu direct, legăturile cu alte trasee care ajung în stația de destinație, transbordarea efectuându-se în stația terminus a traseului care deservește stația de plecare. În cazul în care nu se găsește rută de legătură între stația de plecare și stația de destinație se recomandă o nouă căutare, alegând stația de plecare sau stația de destinație o altă localitate din aceeași zonă geografică și reluarea căutării în funcție de noile legături găsite.
În secțiunea Hartă Localități prin accesarea oricărui pin ce desemnează o stație se pot vedea toate cursele care pornesc sau tranzitează respectiva stație. Prin accesarea unui traseu rezultat din acțiunea anterioară se pot vedea toate orele la care deservește acea stație precum și zilele de circulație. Se poate vizualiza și ruta traseului pe hartă.
În secțiunea Operatori se pot vizualiza datele de contact ale operatorilor de transport care efectuează Serviciul de transport public de persoane prin curse regulate în județul Bihor.
În secțiunea Alerte, dacă butonul este activat (pâlpâie), se vor putea vedea dacă sunt modificări temporare ale programului de circulație cum ar fi: suspendări de curse, modificări de orar, trasee operate doar pe o perioada determinată datorită renunțării operatorului de transport, etc.
Pe prima pagină, pe hartă sunt afișate traseele care sunt operate în momentul căutării, precum și cursele care vor porni de la capătul de traseu în următoarea oră.
Platforma are la dispozitie și un webservice care va permite ulterior afișarea decalajului de orar pentru anumite opriri, suspendarea unui traseu sau a unei bucăti dintr-un traseu. Acestea vor putea fi afișate în momentul în care va fi implementat sistemul de transmitere a datelor în timp real pentru fiecare mijloc de transport în comun către Autoritatea Județeană de Transport printr-un sistem de monitorizare a echipamentelor pentru toate mijloacele de transport care au obținut licențe de traseu cu valabilitate pe durata Programului Județean de Transport.
De asemenea platforma va putea fi dezvoltată ulterior pentru integrarea sistemului de transport interjudețean și feroviar, în condițiile în care vom găsi un feed-back pozitiv de la ceilalți actori implicați.
Platforma web este disponibilă în limbile română, engleză și maghiară, având opțiuni de mărire a fontului pentru persoanele care au dificultăți în a citi texte în mărime standard, fiind accesibilă la adresa www.bihortransport.ro sau de pe noul site al instituției Consiliul Județean Bihor www.cjbihor.ro la secțiunea ”Mersul Autobuzelor”.

Distribuie informația
Alte știri