Noua conducere a Consiliului Elevilor Bihor promite la fel de multă implicare, pasiune, devotament și multe schimbări pentru sistemul educațional din județ

3 luni de interimat

1 septembrie 2022, data la care președintele Oliviu Codrean și secretarul executiv Lorena-Clara Rus și-au încheiat cel de-al doilea mandat în cadrul Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor. După 2 ani productivi, în care aceștia au fost vocea a peste 95.000 de elevi bihoreni, a sosit timpul să predea ștafeta colegilor lor. Cei doi veterani ai mișcării de reprezentare vor continua cu funcția de membru în  Comisia de Etică Județeană a structurii.


Conform calendarului elaborat de Consiliul Național al Elevilor, alegerile ordinare pentru funcțiile vacante au loc în luna noiembrie, astfel încât se impune numirea în funcții interimare pentru un interval de 3 luni, decizie care a fost adoptată în unanimitate de către Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor.


Iată noua echipă care promite cel puțin la fel de multă implicare, pasiune, devotament și multe schimbări prospere pentru sistemul educațional din județ:

Cătălin-Nicolae Gherman, președintele interimar al structurii, este elev în clasa a XI-a la profilul de turism și alimentație intensiv engleză la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia” Oradea. Acesta a avut un parcurs impresionant în mișcarea de reprezentare, activând în Consiliul Județean al Elevilor Bihor de la sfârșitul anului 2020 din postura de grafician, ulterior director pe relații publice și comunicare, iar din luna iunie 2021, acesta a preluat funcția de vicepreședinte. Experiența dobândită, abilitățile și determinarea îl fac un lider pregătit să ridice, împreună cu echipa sa, structura județeană atât pe plan academic, cât și extrașcolar, precum și să soluționeze problemele existente în unitățile de învățământ.

Ioana-Călina Butaru, secretarul executiv interimar al Consiliului Județean al Elevilor Bihor, este elevă în clasa a XI-a la profilul filologie bilingv intensiv engleză la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Oradea. Aceasta a început experiența de elev reprezentant anul trecut, în prezent intrând în al doilea mandat pe funcția de secretar executiv în conducerea Consiliului Școlar al Elevilor din liceul ei, mai apoi ocupând-o pe cea de director pe relații publice și comunicare din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bihor, iar din luna iunie a acestui an, pe cea de vicepreședinte. În ceea ce privește următoarele luni, Ioana este nerăbdătoare să contribuie la dezvoltarea Consiliilor Școlare ale Elevilor și să asigure organizarea eficientă a întregii structuri.

Emanuel-Claudiu Negru, vicepreședintele interimar al structurii județene, este elev în clasa a XII-a la profilul matematică-informatică intensiv informatică la Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu” Oradea. Emanuel are la rândul lui o experiență vastă, anul acesta intrând în al doilea mandat în calitate de președinte al Consiliului Școlar al Elevilor liceului său, mandat în care elevii ghibiști au evoluat enorm prin demersurile și inițiativele implementate de către acesta și echipa sa. În continuare, deși se află la finele vieții de elev care implicit aduce multe provocări, el este hotărât să se dedice și să militeze la fel de activ pentru colegii săi de la nivel județean.

Patricia Nicola Elthes, vicepreședintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Bihor, este elevă în clasa a XI-a la profilul științe ale naturii la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan” Oradea. Ea are în spate un mandat de președinte în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor liceului său, pe care îl continuă și în acest an și în care a demonstrat prin răbdare și efort că elevii au nevoie de reprezentanți care să aducă o schimbare pozitivă. Dorința de a transforma mediul de învățământ într-unul care se pliază pe drepturile și nevoile elevilor o motivează să ducă mai departe misiunea de reprezentare județeană, în ciuda timpului relativ scurt la conducerea CJE BH.

Maria Giulia Miclea, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Bihor, este elevă în clasa a XI-a la profilul de turism și alimentație la Liceul Tehnologic ,,Felix” Sânmartin. În prezent, Maria intră în ultimul mandat ca președinte al Consiliului Școlar al Elevilor din liceul său și în al doilea mandat ca vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bihor, precedat de un mandat în calitate de director al departamentului pentru învățământul profesional, tehnic și vocațional. În viitor, aceasta își propune să afle dificultățile puțin discutate pe care le întâmpină colegii ei și să creeze, alături de echipa sa, soluții gândite temeinic și pe termen lung.

Un nou început pentru elevii bihoreni

Cu toate că au în față un timp limitat sub această formulă de conducere, Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor transmite tuturor elevilor următorul mesaj:

,,Suntem aici pentru voi 24/7! Începem un an cu o structură școlară nouă, radical diferită, care știm că aduce controverse și incertitudine, însă și noi venim cu forțe proaspete, gata să intervenim atunci când este nevoie. Ne propunem să aducem schimbările pe care voi ni le-ați semnalat și schimbările pe care noi le considerăm necesare: de la o nouă identitate vizuală a Consiliului Județean al Elevilor Bihor, la îmbunătățirea comunicării dintre consilii, la numeroase proiecte, respectiv demersuri deja în lucru, la cuvinte precum incluziune și unitate, la modificări interne și nu numai. În aceste 3 luni ne dorim să arătăm pasiunea și implicarea noastră ca mândrii elevi reprezentanți, dar pentru a face acest lucru posibil, apelăm la încrederea voastră și vă îndemnăm să abordăm acest mandat interimar cu o atitudine deschisă unii față de ceilalți! Doar împreună facem vocea colegilor noștri auzită!”

Ioana-Călina Butaru, secretar executiv interimar în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bihor.

Distribuie informația
Alte știri