Consiliul Judetean Bihor a fost premiat pentru un proiect de management al gunoaielor, unic in tara

Pentru proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, Consiliului Județean Bihor i s-a conferit Premiul de Excelență în Administrație,

Faza 1 a proiectului, în valoare totală eligibilă de 84.092.954 lei , fără tva și cu valoare neeligibilă de 2.500.000 lei fără tva, a fost demarată în 2014. Pentru investițiile necesare etapei a doua, pe Programul Operațional Infrastructură Mare, valoarea acestora este de 104.583.002 cu TVA. Aplicația de finanțare a fost validată săptămâna trecută, miercuri 23.11.2016 în MySmis. Astăzi, au fost primite solicitări de clarificări, iar săptamâna viitoare contractul de finanțare poate fi semnat, au anuntat printr-un comunicat de presa reprezentantii CJ Bihor.

Potrivit informarii, La nivelul întregului proiect, lucrările sunt realizate într-un procent de peste 93 %. Mai sunt în pregătire unele teste înainte de receptie, la contractul de închidere depozite și construirea de stații de sortare si transfer. După semnarea contractului de finanțare se vor pregăti cererile de plată pentru lucrările executate si neachitate de către beneficiar, în valoare de peste 30 milioane lei plus plăti restante, iar la livrări echipamente restanțe la plată de circa 10 milioane lei. De asemenea, se vor pregăti cereri de rambursare pentru plătile făcute de Consiliul Judetean Bihor până în acest moment, în valoare de circa 40 milioane lei.

Distribuie informația
Alte știri