Consiliul Județean Bihor duce campania de promovare a județului într-o nouă etapă. Comunicat

O delegație a regiunii Tirolul de Sud/Trento s-a aflat, astăzi, într-o vizită oficială în Oradea, la inițiativa Consiliului Județean Bihor. Președintele Pásztor Sándor și vicepreședintele Ioan Mang au primit delegația italiană la noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor, cu scopul de a pune bazele unei colaborări culturale.

“În urmă cu două luni, mai exact în luna aprilie am participat la o întâlnire cu reprezentanții regiunii Tirolul de Sud/Trento. Temele principale abordate în timpul întâlnirii au vizat cooperare în domeniile turism, infrastructură, cultură. O delegație oficială a regiunii Tirolul de Sud/Trento face acum analiza punctuală a posibilităților de colaborare. Regiunea va beneficia de două săli expoziționale, cu caracter permanent, în incinta Muzeului Țării Crișurilor”, spune Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Din delegația care s-a aflat astăzi la Oradea au făcut parte Lucia Maestri, președintele Comisiei de Cultură a provinciei autonome Trento, Alberto Tafner, vice-președinte al Asociației Trentini nel Mondo, Murizio Passerotti, consulul onorific al României în Trentino Alto Adige și Luigi Ciuriato, jurnalist. Oaspeții au fost conduși prin sălile noului Muzeu, au vizitat câteva dintre expoziții și au evaluat spațiile expoziționale puse la dispoziție.

“Suntem încântați de ceea ce am găsit aici. Spațiile sunt generoase, nu ne așteptam. Ne vom întoarce în regiune, unde se va face o întrevedere cu directorii muzeelor și oamenii de cultură pentru a putea porni acest schimb cultural. Vom emite o scrisoare de intenție și președintele regiunii se va deplasa la Oradea pentru a semna protocolul de colaborare”, a precizat Lucia Maestri, președintele Comisiei de Cultură a provinciei autonome Trento.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a participat, în prima săptămână a lunii aprilie, la o întâlnire cu reprezentanții administrației regiunii Tirolul de Sud/Trento. Pornind de la protocolul de înfrățire cu regiunea italiană, președintele Consiliului Județean Bihor și Raffaele Farella, directorul pentru Relații Externe a Tirolului de Sud au discutat despre relația de colaborare extrem de eficientă dintre administrația publică locală și cea a regiunii italiene.

Distribuie informația
Alte știri