Consiliul Naţional al Elevilor organizează alegeri online pentru Biroul Executiv

Foto: facebook

Consiliul Naţional al Elevilor a anunţat că în perioada 29-31 iulie organizează online a 32-a Adunare generală a structurii, pentru a dezbate problemele sistemului de învăţământ românesc şi a ţine alegerile pentru posturile vacante din Biroul Executiv.

„Pentru prima dată în istoria Consiliului Naţional al Elevilor, elevii din întreaga ţară vor putea participa la alegerile online din cadrul structurii, cunoscându-şi astfel viitorii reprezentanţi. Fiecare participant la această dezbatere va putea adresa întrebări, ne dorim ca procesul să fie unul transparent şi participativ. Digitalizarea ne-a oferit ocazia să venim aproape de elevii pe care îi reprezentăm. Avem o datorie morală de a transparentiza acest proces din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor: intrăm în normalitate, iar dacă solicităm autorităţilor transparenţă, ni se pare normal să fim cei care oferă un exemplu în această direcţie”, a declarat Antonia Pup, preşedintele Consiliului, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Pe ordinea de zi din cadrul Adunării generale sunt şi alegerile pentru posturile vacante ale Biroului executiv: preşedinte, secretar executiv al Departamentului Organizare Internă, secretar executiv al Departamentului Educaţie şi Comunicare (Relaţii Externe), vicepreşedinte.

În acest an, pot participa drept observatori la alegeri elevi din toată ţara, deoarece discursurile de candidatură ale potenţialilor noi membri ai Biroului executiv al Consiliului Naţional al Elevilor vor fi transmise live pe pagina de Facebook a structurii, se mai arată în comunicatul CNE.

Distribuie informația
Alte știri