Consiliul Naţional al Rectorilor susţine elaborarea unei noi Legi a Învăţământului Superior

Foto: devtv.uvt.ro

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) susţine elaborarea unei noi Legi a Învăţământului Superior, pe baza Proiectului România Educată şi solicită adaptarea în regim de urgenţă a legislaţiei care să consolideze autonomia financiară a universităţilor.

„CNR solicită modificarea legislaţiei în sensul asumării de către universităţi a acordării titlurilor/diplomelor de doctor, în acord cu responsabilitatea universităţilor în formarea la nivel de Licenţă/Master/Doctorat, precum şi în acord cu practicile internaţionale. CNR solicită eficientizarea activităţii şi componenţei comisiilor CNATDCU, inclusiv prin completare şi înlocuirea membrilor care nu îşi îndeplinesc atribuţiile legate de calitatea de membru CNATDCU, prin stabilirea şi respectarea termenelor, prin analiza şi clarificarea reglementărilor şi procedurilor, prin adaptarea şi asigurarea coerenţei şi predictibilităţii standardelor minimale CNATDCU”, se arată în rezoluţia CNR adoptată sâmbătă.

Potrivit sursei citate, CNR susţine creşterea „semnificativă” a alocaţiei pentru bursele de student şi a cuantumului burselor sociale, concomitent/coroborat cu stimularea participării/prezenţei studenţilor la activităţile didactice.

Totodată, CNR afirmă că susţine toate eforturile de integrare a studenţilor refugiaţi din Ucraina şi solicită asigurarea „complementarităţii între finanţarea naţională a cercetării ştiinţifice şi finanţarea asigurată din fonduri europene”.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri