Consorțiul de spitale, pariu câștigător în gestionarea pandemiei în Bihor. Un eventual val patru nu trebuie neglijat

„Pe durata pandemiei, în Bihor s-a funcționat cu un consorțiu de spitale, pentru a acoperi mai bine nevoile de servicii medicale. Credem că drumul parcurs e plin de învățăminte”. Declarația îi aparține senatorului Gheorghe Carp. El este cel care a coordonat  managementul serviciilor medicale la debutului pandemiei in județ. A făcut-o până la preluarea mandatului din Parlamentul României, în decembrie anul trecut.

Bihorul rămâne județul care nu a trimis pacienți infectați cu SARS – CoV – 2 in altă parte, dar care a preluat cazuri grave de la alții și asta deoarece Oradea a avut cele mai multe paturi ATI Covid după Bucureşti.

Gheoghe Carp atrage însă atenţia că spitalele trebuie să se pregătească pentru un eventual val patru dar și pentru o altă pandemie. E ferm convins că vaccinul este singura protecţie față de tulpinile exotice, precum cea braziliană sau indiană.

„Eu sunt vaccinat din prima zi când acest lucru a fost posibil, din februarie, şi am un sentiment de siguranţă chiar şi când sunt între persoane nevaccinate”, a spus dr. Carp.

Distribuie informația
Alte știri