Constantin Bungău intentionează să-şi depună candidatura pentru un nou mandat de rector

Rectorul Universităţii din Oradea, prof. Constantin Bungău, renunţă la funcţia de şef al instituţiei în favoarea celei de membru al Senatului Universităţii. Asta pentru a nu fi în incompatibilitate. Carta Universităţii din Oradea îl obligă să aleagă între funcţia de rector sau cea de membru al Senatului Universităţii.

Constantin Bungău declară însă că intentionează să-şi depună candidatura pentru un nou mandat de rector, deoarece e susţinut in acest demers de colegi valororoşi.

El spune că anul 2019 a fost cel mai bun pe care Universitatea din Oradea l-a avut cel puţin în ultimii opt ani, fiind un an în care instituţia academică orădeană a progresat foarte mult. A avut un buget foarte generos, de 224 de milioane de lei, cu 35% mai mare decât anul precedent, nefiind probleme cu salariile, ba acoperind şi legea 85, a declarat, în conferinţă de presă, rectorul Bungău.

„Universitatea orădeană chiar a progresat, acesta e adevărul. A crescut numărul de studenţi, ca şi numărul celor străini care au depăşit o mie. Am atras foarte multe fonduri europene; precizez doar trei proiecte mari de construcţie sau renovare, unul de 6 milioane de euro, altul tot de 6 milioane de euro şi un Centru de transfer tehnologic de 7 milioane de euro, plus căminele noi în parteneriat cu Primăria Oradea şi Compania Naţională de Investiţii. Şi avem şi alte proiecte în derulare pe care trebuie să le susţinem în continuare”, a mai precizat Bungău.

Alte știri