Constituirea Consiliului Judetean Bihor, sub semnul intrebarii. UPDATE. S-a amanat

UPDATE : COMUNICAT INSTITUTIA PREFECTULU:

Ca urmare a faptului că, până azi 16.06.2016 nu toate partidele politice au depus la Autoritatea Electorală Permanentă raportul financiar prevăzut la art 47 din Legea nr 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniei electorale, candidaţilor declaraţi aleşi nu li se pot valida mandatele conform alin 5 al art 47 din Legea mai sus menţionată.
Din acest motiv, Prefectul prorogă termenul stabilit pentru constituirea Consiliului Judeţean Bihor pentru data de 22 iunie 2016 orele 9,30, astfel încât toţi consilierii judeţeni să poată fi validaţi, iar Consiliul Judeţean Bihor să fie legal constituit.
Pe acelaşi considerent, şedinţa de constituire a Consiliului Local Oradea va avea loc în data de 22 iunie 2016 de la ora 12.

Sedinta de constituire CJ Bihor ar trebui sa aiba loc vineri, 17 iunie, asa cum reiese din ordinul dat de prefect, la inceputul saptamanii. Chiar daca PNL a solicitat convocarea, ulterior liberalii n-au finalizat depunerea situatiilor financiare, la Autoritatea Electorala Permanenta iar consilierii Partidului National Liberali dau de inteles ca nici nu se vor prezenta la sedinta de vineri, daca ea va avea loc. In aceste conditii, prefectul, Claudiu Pop, ar putea revoca ordinul, caz in care, constituirea CJ va avea loc saptamana viitoare, cel mai devreme marti.

Pe ordinea de zi figureaza, pe langa procedurile oficiale de depunere a juramantului si validare a mebrilor, inclusiv alegerea presedintelui CJ. Variantele de negociere sunt multiple, iar neprezentarea liberalilor la sedinta poate insemna ca liderii PNL nu s-au inteles cu UDMR pentru formarea unei majoritati, asa cum a propus Ilie Bolojan.

Secretarul general al PNL a anuntat ca este dispus sa le ofere maghiarilor inclusiv un post de viceprimar in Oradea in schimbul sustinerii lui Mircea Malan in fruntea judetului.

Distribuie informația
Alte știri