Constructia noii sali polivalente din Oradea ar putea incepe anul viitor. Cel mai important document a fost aprobat

Comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat ieri, 15 noiembrie 2016, studiul de fezabilitate a noii săli de sport polivalente din Oradea.

Aprobarea acestui document este cea mai importantă etapă din cele care trebuie parcurse în faza de realizare a documentelor prevăzute de lege. Urmează ca, până la sfârşitul lunii noiembrie, o comisie interministerială să avizeze acest studiu, si apoi aprobarea in Guvern. Imediat dupa, ar urma procedura de licitaţie pentru contractarea lucrărilor , astfel ca în anul 2017 să poată începe lucrările de construcţie.

Noua sală de sport polivalentă va avea o capacitate de 5000 locuri, din care 3600 în gradene fixe şi 1400 în gradene retractabile. Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de către Municipiul Oradea, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public şi social, subprogramul Săli de Sport. Valoarea totală a investiţiei este de 22.126.400 euro, din care 4.030.310 euro este partea din finanţare care revine Municipiului Oradea, restul fiind finanţat de către guvern.

Distribuie informația
Alte știri