Consultare privind proiectele strategice transfrontaliere. Comunicat

La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, la Oradea a avut loc întâlnirea şefilor celor opt Consilii Judeţene, patru de partea maghiară (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Csongrád, Békés) şi patru de partea română (Satu-Mare, Bihor, Arad, Timiş), care derulează proiecte transfrontaliere pe Fondul European de Dezvoltare Regională Interreg RO-HU.

„Am iniţiat o consultare pentru a ajunge la un numitor comun în ceea ce priveşte proiectele strategice transfrontaliere depuse şi votate în comitetul de monitoring din luna decembrie 2017, de la Szeged. Este o chestiune legată de timp, consider că suntem în întârziere. În luna iunie, la Ministerul Dezvoltării va avea loc o întâlnire a celor patru președinți de Consilii Județene din România, în cadrul căreia se vor contura demersurile pentru implementarea proiectelor”, spune Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Conform agendei, la sfârşitul lunii iunie, România va găzdui un comitet de monitoring pentru evaluarea proiectelor. Unul dintre punctele principale supuse dezbaterilor îl va constitui scurtarea perioadei de implementare având în vedere faptul că proiectele trebuie derulate până la finele anului 2020.

„La Oradea, cei opt parteneri au ajuns la un numitor comun privind proiectele strategice optimizând posibilitatea cheltuielilor resurselor financiare puse la dispoziţia autorităţilor de Uniunea Europeană”, spune Pásztor Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri