Consultarea publică dedicată fermierilor, institutelor de cercetare precum și ONG-urile interesate de problema nitraților în agricultură

Comitetul de Bazin Crișuri a organizat luni, 28 octombrie, în sala mare a Prefecturii Bihor, consultarea publică dedicată fermierilor, organizațiilor de fermieri, institutelor de cercetare precum și ONG-urile interesate de problema nitraților în agricultură.

Materialele susținute în cadrul consultării au avut menirea de a prezenta, pe scurt, cadrul general și de a puncta modificările pe care le aduce noul Cod de bune practici. Poluarea apelor cu nitrați duce la apariția fenomenului de eutrofizare și anume: scăderea contrentrației de oxigen, mortalitate piscicolă, schimbări în compoziția și abundența speciilor și persistența unor micropoluanți. De asemena, apa poluată cu nitrați proveniți din surse agricole duce la imposibilitatea utilizării acesteia ca sursă de apă potabilă.

”Factorii interesați adică : fermieri sau reprezentanți ai organizațiilor de fermieri, institute de cercetare, organizații non-guvernamentale, pot trimite observații și propuneri la Secretariatul tehnic al Comitetului de Bazin Crișuri, la adresa de email: dispecerat@dac.rowater.ro , precum și direct la Ministerul Apelor și Pădurilor pe adresa de email nitrați@map.gov.ro sau ICPA office@icpa.ro până la data de 31 octombrie 2019. Opiniile d-voastră legate de aceasta documente pot fi menționate și online pe Forumul site-ului www.nitrati.ro”. director tehnic, Ioan Oprean.

Distribuie informația
Alte știri