Consulul Germaniei la Timisoara testeaza potentialul Bihorului. Comunicat

În data de 18 ianuarie 2018, ora 10, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere între domnul Ioan MIHAIU, Prefectul judeţului Bihor și domnul RALF KRAUTKRÄMER – Consul al Republicii Federale Germania la Timișoara.

Delegaţia română a avut în componența sa pe domnul Ioan MIHAIU – Prefectul judeţului Bihor, pe domnul Pásztor Sandor – Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi pe domnul Dacian Palladi – City Manager al municipiului Oradea.

Vizita domnului Ralf Krautkrämer a avut scopul de a cunoaște reprezentanții administrației locale și de a discuta despre posibilitatea închegării unor colaborări în vederea sprijinirii dezvoltării economice și a încurajării investițiilor germane din județul Bihor. S-au primit aprecieri privind interesul județului nostru pentru dezvoltarea urbană și rurală prin accesarea de fonduri europene și a prezenței elementelor de cultură germană în comunitatea bihoreană.

În cadrul vizitei, membrii delegației județului nostru au prezentat avantajele competitive ale județului Bihor din punct de vedere economic, cu accent pe dezvoltarea parcurilor industriale și a infrastructurii, atât aeroportuare cât și rutiere, domenii care în această perioadă beneficiază de atenția administrațiilor locale prin investiții consistente din resurse financiare europene și guvernamentale.

În discuție au mai fost abordate teme legate de învățământul dual după modelul german implementat în județul Bihor precum și de posibilitățile pe care sistemul educațional bihorean le oferă celor care doresc să studieze în limba germană, județul nostru găzduind Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, unde învață peste 600 de elevi.

Distribuie informația
Alte știri