Consumul de alcool sau droguri la volan, vizate de polițiștii bihoreni, în acțiune la sfârșit de săptămână

În perioada 22 – 24 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirii limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 77.235 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase certificate de înmatriculare.

21 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, cinci depășiri neregulamentare, au fost sancționați trei pietoni care au traversat neregulamentar, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, trei pentru lipsa ITP, iar 72 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Alte știri