Containerul-salvator, noua achiziţie a ISU. Cum ar putea ajuta în cazul unui cutremur

„Beneficiul principal al acestui container este dotarea suplimentară cu echipamente de ultimă generație pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii, în primul rând la cutremur, cu persoane surprinse sub dărâmături. Este gândit ca un tot unitar în condițiile cele mai dificile. Dar nu numai atât, echipamentele permit utilizarea pe scară largă și la alte categorii de intervenții, atât pentru pătrunderi, cât și pentru iluminat, pentru asigurarea energiei electrice, în toate misiunile pe care noi le avem”, a declarat inspectorul șef al ISU Crișana, colonelul Sorin Caba, scrie Agerpres.

Acest tip de echipament modern va permite intervenții de lungă durată în condiții dificile sau foarte dificile, cu prăbușiri de construcții și va fi disponibil la nivelul ISU pentru întregul județ.

Noua dotare — containerul în valoare de 1,1 milioane de lei, plus camionul de transport, 620.000 de lei — a fost prezentată de inspectorul șef al ISU și șeful serviciului logistic, colonel Mariș Gheorghe, la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

 

Distribuie informația
Alte știri