Continua amenajarea Centrului Oncologic. Dupa patru ani, se mai investesc alte 3,5 milioane lei

În această săptămână au început lucrările de amenajare a etajului III și IV din cadrul Centrului Oncologic Oradea.
Această zonă a Centrului Oncologic nu era încă funcțională, ea urmând să fie amenajată corespunzător până la sfârșitul acestui an.
Aici va fi amenajată Secția de hematologie, dar și unitatea de transfuzii.
Lucrările se execută din fondurile Primăriei Oradea și din fondurile proprii ale Spitalului Municipal.
Firma câștigătoare a licitației, care execută aceste lucrări este S.C TRAMECO SRL, iar valoarea lucrărilor este de 3.500.000 lei.
”Amenajarea acestor două etaje este necesară în vederea creșterii calității actului medical, precum și pentru creearea condițiilor optime pacienților spitalului. Ținând cont de numărul mare de pacienți și de activitatea complexă din cadrul Centrului Oncologic, era necesară amenajarea etajelor III și IV. Prin amenajarea corespunzătoare și a acestor două nivele încă nefuncționale se vor acoperi multe dintre cerințele și nevoile spitalului și ale pacienților săi. Lucrarile de amenajare etaj III si IV constă în compartimentarea spațiilor existente, precum și în execuția lucrărilor de instalații electrice, sanitare, gaze medicale, etc.”, a declarat directorul financiar, Maria Silaghi.

Centrul Oncologic orădean a fost inaugurat la finalul anului 2012, însă inițiativa construirii a apărut în anul 2010. După deschidere, centrul a preluat o serie de cazuri oncologice, pentru care pacienții erau nevoiți înainte să facă drumul la Cluj sau alte centre învecinate.

În anul 2012 s-a aprobat supraetajarea cu încă două nivele a Centrului Oncologic cu scopul asigurării spaţiului adecvat desfăşurării activităţii medicale în alte patologii oncologice.

Distribuie informația
Alte știri