Continuă construirea de noi autogări în Bihor, finanțate de Consiliul Județean prin ADD

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor, Vitalyos Barna, au semnat miercuri, 18 octombrie, la sediul Consiliului Județean Bihor, contractul pentru proiectarea și execuția unei autogări în orașul Săcueni.

Autogara va avea două peroane, o clădire cu o suprafață de 100 de metri pătrați, care va cuprinde o sală de așteptare, grupuri sanitare și două spații comerciale.

Este cea de-a treia investiție de acest fel în orașele din județul nostru, după Marghita și Beiuș. Această stație de transfer a călătorilor va oferi condiții mai bune în cadrul sistemului integrat de transport județean de persoane”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul va fi realizat de asocierea de firme EVALSTAR SERV (lider), Daraban Radu Ioan – Birou individual de arhitectură și DHELECTRIC SYSTEM SRL. Valoarea contractului este de 1.455.803,22 lei, cu TVA, din care contribuția Consiliului Județean Bihor este de un milion de lei, restul sumei fiind alocată de Primăria Săcueni.

Termenul pentru realizarea investiției este de 8 luni, din care 2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Celelalte două autogări finanțate de Consiliul Județean Bihor, prin ADD Bihor, sunt în Municipiile Marghita și Beiuș. Acestea au fost predate în administrarea primăriilor.  

Distribuie informația
Alte știri