Continuă controalele pe drumurile județene din Bihor

Compartimentul Transport din cadrul Consiliului Județean Bihor continuă controalele pe drumurile județene, împreună cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.). Aceste controale au scopul de a verifica respectarea maselor și/sau a dimensiunilor maxim admise de către șoferii autovehiculelor mari.

Astfel, într-o singură zi, pe data de 20 aprilie 2021, în cadrul unui control pe drumurile județene 767 și 108I, au fost aplicate cinci sancțiuni în cuantum total de 28.000 lei. Două vehicule transportau piatră, două erau încarcate cu pământ, iar un autocamion transporta material lemnos. Încărcătura suplimentară a fost cuprinsă între 5 și 10 tone.

Dintre acestea, trei autovehicule au fost indisponibilizate prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare, până la intrarea lor în legalitate. Intrarea în legalitate înseamnă eliberarea de către Consiliul Județean Bihor a Autorizației Speciale de Transport (AST). Din tarifele provenite prin obținerea AST, se constituie un fond de reparații pentru drumurile județene care sunt inevitabil afectate de traficul greu.

In județul Bihor, Consiliul Județean dispune de un dispozitiv mobil de cântărire și de 25 de puncte omologate și verificate metrologic pentru cântărirea pe carosabil. Verificarea se face unui vehicul surprins în mișcare sau staționat pe un drum județean, care este apoi condus la cel mai apropiat punct de cântărire.

Tonajul maxim admis este stabilit prin Ordonanța 43 din 28 august 1997,  în funcție de tipul de vehicul și portanța carosabilului.

Joi, 22 aprilie, va avea loc un nou control derulat de Consiliul Județean Bihor, I.S.C.T.R și Poliția Rutieră.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri