Continua controversele pe buget. Care sunt marile investitii pentru Bihor promise in bugetul de stat

Cu o intarziere serioasa, Guvernul a adoptat la sfarsitul saptamanii trecute proiectul bugetului de stat care va fi votat in aceasta saptamana in Parlament. Contestat vehement de primarii marilor municipii, inclusiv de Ilie Bolojan, bugetul e aparat in schimb, de reprezentantii Puterii care sustin ca Bihorul va primi bani pentru mai multe proiecte de mare infrastructura.

De exemplu, lista principalelor proiecte de construcție autostrăzi, introduse în Buget în anul 2019 cuprinde si Autostrada Suplacu de Barcau – Borș inclusiv segmentul Nadaselu – Suplacu de Barcău care va fi bugetat după obținerea aprobărilor legale necesare. Bani vor fi acordati si pentru completarea studiului de fezabilitate pentru drum expres Arad – Oradea.

Un proiect în pregătire care va fi bugetat pe parcursul anului 2019 este si varianta de ocolire Salonta prin preluarea documentației tehnico-economice întocmite de către autoritățile locale. Lista principalelor proiecte de modernizare drumuri naționale, introduse în Buget mai cuprinde DN76, Ionești – Vârfurile – Stei – Beius – Oradea se mai arata in strategia care însoțește bugetul.

Presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, sustine ca in judet vor ajunge si fondurile necesare pentru construirea sălii de sport de la Oradea, bani prevăzuți în bugetul pentru anul 2019 al Companiei Naționale de Investiții (CNI). “Nu există nicio problemă, sala va fi construită conform contractului, până la sfârșitul anului 2020!”, a scris Mang pe Facebook.

Daca dinspre PSD bugetul se vede doar in roz, PNL acuza ca este unul falsificat si risca sa bage Romania in blocaj si in recesiune economica. Liberalii spun ca investitiile promise de Guvern, la nivelul de 4,8% din PIB, „nu sunt altceva decat o minciuna fara margini, adica proiectarea unor cheltuieli fictive si un tertip pentru acoperirea unor gauri generate de incapacitatea de a realiza venituri la bugetul de stat.

Si liderul Pro Romania, fostul premier Victor Ponta, critica proiectul bugetului de stat pe 2019 pe care il considera un „fake”.

Distribuie informația
Alte știri