Continuă pelerinajul britanicilor la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a. Cei opt nepoți ai Suveranei vor sta de veghe în jurul catafalcului

Foto: newsmaker2009.com

Continuă pelerinajul britanicilor la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a. Cei opt nepoți ai Suveranei vor sta de veghe în această seară în jurul catafalcului, la Westminster Hall, timp de 15 minute. Prințul de Wales, William, va sta la căpătâiul sicriului bunicii sale, în timp ce fratele său, Ducele de Sussex, la picioare. 

La cererea Regelui, William și Harry vor fi amândoi în uniformă, deși, ca și în cazul unchiului său Andrew, lui Harry i s-au retras titlurile militare după ce a ales să se desprindă de Casa Regală și să ducă o viață obișnuită în Statele Unite. De altfel, la procesiunea prin care sicriul cu trupul Reginei a fost mutat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, Harry nu a purtat uniforma militară


Regele Charles al III-lea şi frații săi s-au recules  la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a vineri seara. Alături de monarh au fost Prinţesa Regală Anne şi prinții Andrew şi Edward. Ceremonialul a durat 10 minute.


A fost pentru  a doua oară când copiii Reginei i-au adus un astfel de omagiu. Prima dată acest lucru s-a întâmplat la  Catedrala St Giles din Edinburgh, unde sicriul suveranei s-a aflat înainte de a fi adus la Londra, la Palatul Buckingham.

De această dată,  în mod excepțional, Prințul Andrew a primit dreptul de a purta uniformă militară. Andrew era în rândurile armatei în timpul războiului din Falkland, dar Regina i-a retras gradele militare în urma unor scandaluri care au afectat imaginea familiei regale.

Distribuie informația
Alte știri